Voetreflexzone massage

Hoewel deze vorm van masseren weinig wordt toegepast of wordt aangevraagd kan ik u mededelen dat deze behandeling een bijzondere heling en uitwerking heeft op het lichaam. De eerste behandeling zal voorafgaand moeten worden gestart met een gerichte intake. Hierin komen alle aanwezige klachten aan bod. Bij elke setting waarin uw lichaam verkeerd komen bepaalde klachten aan het licht. Het is van belang dat dit inzichtelijk wordt gemaakt in het gesprek.

Al duizenden jaren geleden is in oosterse culturen ontdekt dat via reflexpunten op de voeten het lichaam op een positieve manier beïnvloed kan worden en reageert. Door de reflexpunten op de voeten te masseren, worden overeenkomende lichaamsdelen en organen in het lichaam geactiveerd.
Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen in het lichaam en het werkt zeer positief voor tal van klachten.
Voetreflexzonemassage helpt het lichaam om op een natuurlijke manier weer in balans te komen.
Deze massage kan een grote, positieve rol spelen in het genezingsproces maar ook bij specifieke klachten zoals:

– Hoofdpijn,
– Spijsverterings- of ademhalingsklachten,
– Vermoeidheid of slapeloosheid,
– Stress, burn out of spanning
– Emotionele klachten.
– Spier- of gewrichtsklachten
– Menstruatieklachten
– Reumatische klachten

Tevens kan het verlichting geven bij klachten en ziektes zoals Fibromyalgie, Hooikoorts, Astma, Hypoglycemie, ziekte van Crohn, Osteoporose en helpt bij gewrichtsklachten, klachten van de wervelkolom, hoge/lage bloeddruk, Obstipatie, of bij herstel na ziekte.

De stimulatie van de reflexpunten geven in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balans van het meridiaanstelsel (energiebanen). Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel. (Hierdoor kan het zijn dat u in het begin kleine veranderingen waarneemt in urine, ontlasting, emoties, dromen of andere dingen.